haverkampshop-logo

U vraagt zich af hoe u een cilinderslot moet vervangen. Een cilinderslot vervangen is niet heel moeilijk en wij geven u daarom de volgende instructies:

  • De eerste stap bij het cilinderslot vervangen is de borgbout te verwijderen. Dit is de bout aan de zijkant van de deur die onder de nachtschoot in de deur gaat. Dit is overigens ook de enige bout die het cilinderslot vastzet. U kunt hiervoor een kruiskop schroevendraaier gebruiken, af en toe een platte schroevendraaier. U moet de bout er helemaal uitdraaien.
  • U steekt vervolgens de sleutel in het oude cilinderslot en draait iets naar rechts en links zodat de cilinder in beweging komt. Trek dan het slot naar u toe wanneer dit gebeurd. Bij een knopcilinder kunt u gewoon de knop gebruiken.
  • De derde stap bij het cilinderslot vervangen is om nu het nieuwe slot in het gat te steken waar u de oude heeft uitgehaald. Met de sleutel of knop kunt u weer een beetje naar links en rechts draaien zodat het slot de deur ingaat.
  • Ten slotte draait u de borgbout weer vast. Eventueel kunt u het deurbeslag ook weer vast zetten indien u deze wel heeft losgedraaid.
cilinder_opmeten

Het cilinderslot vervangen is dus niet lastig. Bekijk ook filmpjes op internet, deze zijn er genoeg.