Mon-Kossa-logo

Veel op social media zie je steeds meer vrouwen pruiken dragen, je ziet ze in verschillende kleuren en lengtes. De pruiken heb je in mensenhaar, maar ook in synthetisch haar. Hoe weet je nu of je een pruik dragen fijn vind en of je er profijt aan hebt? Er zijn zoveel vragen over het dragen van pruiken. Een pruik kopen is daarom niet eenvoudig en daarom de vraag: Welke pruik wil je hebben?

pruik kopen

Virgin hair

Virgin hair oftewel mensenhaar, dit is haar wat nooit bewerkt is geweest! Ze noemen het ook wel “zuiver” haar. Er zitten dus geen chemicaliën in, geen bleek of haarverf. Mensenhaar is wel prijzig, je betaalt namelijk vaak per inch. Één is inch is ongeveer 2,5 centimeter dus 18 inch is ongeveer 46 cm. Voor een volle bos met haar betaal je ook meer, maar omdat het mensenhaar is, gaat het ook ontzettend lang mee! Het is wasbaar en je kunt er hitte in gebruiken. De pruik mag je één keer per week wassen, dit moet echter niet! Er zijn speciale haarproducten hiervoor, dit kun je in een kapsalon of op een webshop vinden. Als je een pruik aanschaft, is het slim om eerst advies te vragen bij een kapsalon.

Synthetisch haar

Wat is synthetisch haar? Dit is geen mensenhaar maar synthetisch haar. Het is gemaakt van speciaal kunstweefsel, hierdoor is het dus dunner dan mensenhaar. Hierdoor lijkt het op mensenhaar, maar wat is het verschil? Het haar is van plastic gemaakt. Het haar kun je wassen en verzorgen, maar doe dit met liefde omdat je dus alsnog het haar kan beschadigen. Het is ook belangrijk dat je het haar voorzichtig met een kam of borstel verzorgt. Zo voorkom je ook beschadigingen. Wil je een synthetische pruik kopen moet je er rekening mee houden dat dit haar ook sneller in de knoop kan raken, dit komt door wrijving van kleren. Omdat er zoveel meer verbetering in komt, zal dit probleem ook minder worden. Synthetisch haar is goedkoper dan virgin haar en als je het op de juiste manier verzorgt, zal het ook erg lang mee gaan!