Snel oud ijzer verkopen!

oud ijzer
oud ijzer

Jij hebt een hoop schroot liggen in een werkplaats en je weet niet wat je er mee moet doen. Dan is dat niet erg, maar het is wel handig als je er van af komt. Schroot zoals oud ijzer blijft vaak een langere tijd liggen en voor de meeste heeft het geen waarde meer. Waarom bewaar je het dan? De meeste gooien het weg bij een stortplaats, maar dit is best wel zonde. Je kunt het veel beter naar een schroothandelaar brengen. Daar kun jij het namelijk nog verkopen voor een mooie prijs. Schroot heeft nog een waarde en van die waarde kun jij gebruik maken. Bekijk daarom zeker de verschillende prijzen die je op het internet kunt vinden.

Waarom?

Er zijn verschillende redenen waarom jij jouw oud ijzer moet verkopen. Om te beginnen ligt het alleen maar in de weg en neemt het te veel ruimte in beslag. Deze ruimte kun jij veel beter benutten voor wat anders in plaats van schroot. Daarnaast kun jij er nog wat geld voor krijgen. Het heeft een prijs en dat is er om er voor te zorgen dat meer mensen hun schroot gaan verkopen. Er zijn dan ook veel meer verschillende soorten schroot waar jij een prijs voor kunt vragen en dus niet alleen ijzer. Mocht je dus nog schroot hebben liggen dan is het handig om te kijken of jij het kunt verkopen.

Waar?

Er zijn verschillende plekken waar jij schroot kunt verkopen. Een bedrijf dat je schroot wilt kopen noem je een schroothandelaar. Die zijn verspreid door heel Nederland. Mocht jij dus ergens jouw oud ijzer willen verkopen dan is dat dus zeker mogelijk. Met genoeg bedrijven en dus ook genoeg locaties om het kwijt te kunnen. Waar je natuurlijk wel rekening mee moet houden is dat je een bedrijf kiest dat een service biedt waar jij ook wat aan hebt. Misschien zit er geen bedrijf in de buurt en kun je ook niet ver rijden. Dan moet je kijken naar een bedrijf dat het wilt ophalen. 

Prijs

De prijs van het oud ijzer is niet zo lastig als dat je zou denken. De prijs wordt best wel makkelijk bepaald. Waar er naar wordt gekeken is de markt prijs per kilo. Dit kan heel hoog liggen voor bijvoorbeeld koper, maar ijzer ligt weer iets lager. Daarnaast wordt er gekeken naar hoeveel jij hebt liggen. De prijs die jij krijgt wordt per kilo bepaald. Voor vijf kilo krijg je dus een bedrag. De prijzen voor schroot kun je gewoon vinden op de website van de schroothandelaren. Vaak staat het in een tabel met een handige rekenmachine die je kunt gebruiken om een schatting te maken van hoeveel schroot jij hebt.